Zonder verwijzing naar Huidpraktijk Heerenveen

Bron: Heerenveense Courant, 01 mei 2013, pagina 21

Om naar de Huidpraktijk Heerenveen te gaan is er niet langer een verwijzing van de (huis)arts of specialist nodig. Dankzij een besluit van de minister van Volksgezondheid zijn huidtherapeuten direct toegankelijk geworden.

“Als patiënt kunt u steeds vaker zelf uw zorgverlener kiezen,” aldus de eigenaresse van Huidpraktijk. “Iemand bepaalt zelf of hij eerst naar de huisarts wil of toch liever direct naar de huidtherapeut. Dat laatste biedt voordelen, want als huidtherapeut hebben we een uitgebreide specifieke kennis van de huid. Vermoedt men een huidprobleem, heeft men vragen of klachten? Wij kunnen snel duidelijkheid verschaffen. Als vastgesteld wordt dat behandeling nodig is, kan die behandeling snel gestart worden. In veel gevallen kan de huidtherapeut zelf die behandeling uitvoeren. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan de huidtherapeut u alsnog naar de huisarts sturen.”

Ze vervolgt: “Niet iedereen mag zich zomaar huidtherapeut noemen omdat het een beschermde titel is. Kiest men voor ons dan kiest men voor een professionele en adequate behandeling. De Huidtherapeuten van de Huidpraktijk Heerenveen zijn HBO-gediplomeerde huidtherapeuten, die voldoen aan wettelijk vastgelegde opleidings- en deskundigheidseisen.”

Zorgverzekering

Zorgverzekeraars vergoeden in veel gevallen een bezoek aan Huidpraktijk Heerenveen want zorgverzekeraars zien ook de voordelen van directe toegang. Informeer bij de eigen zorgverzekeraar wat deze voor een bepaalde huid- therapeutische behandeling vergoed. Een afspraak maken kan via www.huidpraktijkheerenveen.nl of tussen 09.00-12.00 uur via telefoonnummer 0513-627598.