Merkbaar haarverlies na herstel COVID-19

Als wij wat van de pandemie hebben geleerd,  is  het  om het onverwachte te  verwachten.  Een beetje haarverlies is normaal na koorts of ziekte. Maar steeds meer mensen die hersteld zijn van covid-19 vertellen dat ze last hebben van extreem haarverlies. De medische term hiervoor is Telogeen effluvium

Telogeen effluvium.

Dit is een verstoring van de haargroeicyclus. Als er teveel haren in de rustfase (telogeene fase) terecht komen kan je haar plotseling uitvallen. Een van de oorzaken van het langer duren van die fase is ziekte en hoge koorts. Na ongeveer 2 tot 3 maanden merk je bij  haarwassen of haarborstelen  dat je handenvol haar verliest.  Dit kan wel 6 tot 9 maanden duren.Naast haarverlies kun je ook last krijgen van een jeukende hoofdhuid en branderig gevoel.

Stress

Een acute vorm van telogeen effluvium ontstaat bijna altijd na een moment van behoorlijke stress. Niet alleen lichamelijke stress maar ook emotionele stress is een veroorzaker van haarverlies. En juist in deze pandemie ervaren we veel meer angst en stress. Ontspanning  is dus erg belangrijk.

Volle bos?

Deze vorm van haaruitval is gelukkig bijna nooit blijvend. Het haar herstelt zich meestal weer na enkele maanden. Je volle haardos kun je weer verwachten na 6 tot 9 maanden.

Om je haar extra te ondersteunen raden wij aan om de La Roche Posay Kerium DS Shampoo te gebruiken.Deze shampoo verlicht intens bij  jeuk en herstelt het fysiologisch evenwicht van de hoofdhuid.

Benieuwd wat wij voor u kunnen doen? Neem dan contact op.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is KP-leesverder-1.png
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is KP2-leesverder-4.png