Circaid en VaroCare

CircaidZelf oedeem of vochtophoping in been of arm managen!

De Huidpraktijk Heerenveen biedt u de mogelijkheid om op een gemakkelijke manier uw eigen oedeem in been of arm in bedwang te houden of doen verminderen. Namelijk met de bandages van CIRCAID of Varocare.  Circaid  en VaroCare kunnen door ons aangeleverd worden in maatwerk of in confectie uitvoering.
Meer informatie over dit fantastische product? Kijk dan  op www. varitex.nl of www.circaid.eu of www.VaroCare.nl

Wat is Circaid en VaroCare?

Met de hulp van niet-elastische banden kunt u met klittenbanden dit soort verbandmiddel om uw been of arm aanleggen daar waar het oedeem zit. Het oedeem kan successievelijk in omvang afnemen, omdat u telkens weer zelf de druk met de banden kan aanpassen aan de omvang van arm of been,totdat het oedeem verminderd,teruggedrongen of opgeheven is.

circaid_pac_band-520_SBA Circaid_juxtalite_lower_leg_AFW_217Korr_sba circaid_juxtafit_premium_ankle_foot_wrap_SBA

CircAid of VaroCare is niet bedoeld ter vervanging van de bestaande elastische therapeutische kous. Zeker niet als men een primair of secundair lymfoedeem heeft, of een serieus vaatprobleem. Bij deze problematiek is het dragen van therapeutische kousen essentieel, omdat therapeutische kousen bij u, de niet goed werkende lymf of bloedvatensysteem, doen compenseren.

 

Een uniek aanpasbaar zwachtelsysteem dat op een effectieve manier helpt om de vochtophoping (oedeem) in zowel handen, armen, voeten en benen terug te dringen.

VaroCare®

Een uniek aanpasbaar zwachtelsysteem dat op een effectieve manier helpt om de vochtophoping (oedeem) in zowel handen, armen, voeten en benen terug te dringen.

Wanneer?

Circaid en VaroCare zijn fantastische hulpmiddelen en ze moeten gezien worden als een welkome aanvulling in bepaalde situaties.Situaties waarbij men zelf het heft in handen wil nemen en niet eerst weer langdurig gezwachteld hoeft te worden.

Bijvoorbeeld

  • Toename van het oedeem door koorts, warm weer, wondroosinfectie, verwonding, wondjes, smeteczeem,overbelasting van de aangedane extremiteit en andere factoren die invloed hebben op verergering van het bestaande oedeem
  • Of waarbij de verpleegkundigen in verzorging of verpleeghuizen snel en gemakkelijk een oedeem onder controle willen hebben bij bijvoorbeeld rolstoel patienten of bejaarden die weinig bewegen
  • Of bij valpartij of sportletsel
  • Bij lip-oedeem

U kan dit bijvoorbeeld doen:

  • In plaats van zwachtelen of
  • Voordat een nieuwe kous moet worden aangemeten
  • Extra druk geven op een therapeutische kous of
  • Toepassen als nacht- voorziening of om
  • De beweeglijkheid van arm of been te optimaliseren

De bandages wordt volledig vergoed door zorgverzekeraars.