Zonnevlekken

Zonnevlekken zijn goedaardige pigmentvlekken en worden ook wel ouderdomsvlekken genoemd. Ze weerspiegelen niet alleen onze feitelijke leeftijd maar ook reflecteert ze onze levensstijl.

Meer informatie?

Lees ons onderwerp huidveroudering of klik www.huidarts.com

Met de pigmentlaser kunnen we, d.mv. een specifiek licht, het pigment uit de vlekken laseren, zonder dat dit beschadigingen teweeg brengt op de omgevende huid.
Goed is om te weten dat niet de pigmentvormende pigmentcellen (melanocyten) worden beschadigd door de pigmentlaser. Alleen de bruine pigmentkorrels(melanosomen) die door de melanocyt wordt afgegeven, worden vernietigd. Op deze manier krijgt de huid de normale kleur weer terug.

Per vlek zijn ongeveer 1 tot 3 behandelingen nodig met een tussenliggende periode van 3 a 4 weken. De behandelduur is afhankelijk van hoeveel pigmentvlekken er moeten worden verwijderd.

Na de behandeling kleurt de vlek heel erg donker op Na verloop van enkele dagen vervaagt de vlek maar kan er wat vies uitzien. Wij noemen dat de ‘dirty look’. Veel ongewenste pigmenten vlekken? Dan ook meer ‘dirty look’ effect.
Dit ‘vuil’ kan ongeveer een week tot 2 à 3 weken zichtbaar blijven maar verdwijnt dan geleidelijk. Overigens is het mogelijk om deze ‘dirty look te’ camoufleren.
In sommige gevallen kleurt de vlek niet donker op maar wordt geleidelijk aan veel lichter.
Dit heeft te maken met het eigen opruimsysteem van uw huid.

De behandeling komt niet voor vergoeding in aanmerking aangezien de zorgverzekeraar pigmentvlekken als een cosmetisch probleem ervaart.
Duidelijkheid krijgt u indien u uw verzekeringsvoorwaarden doorneemt of dit met uw verzekeraar bespreekt.

De kosten?

De prijs is afhankelijk van de grootte en de kleurintensiteit van de desbetreffende pigmentvlek.

De Huidpraktijk Heerenveen berekend per shot € 15,00.
Om u een idee te geven: De pigmentlaser heeft een doorsnede van 0,5 cm.
Vervolgbehandelingen kosten € 5 tot € 10,00 per shot. Dit heeft te maken met het feit dat de pigmentvlek dan lichter van kleur is en daarom ook minder shots en energie nodig heeft.

Om het effect van onze behandeling langdurig te behouden is het raadzaam uw huid dagelijks te beschermen met een SPF crème die herhaaldelijk en rijkelijk moet worden aangebracht.

NB

Moedervlekken zijn geen ouderdomsvlekken. Moedervlekken kunnen zich ontpoppen tot kwaadaardige kankercellen. Voor uitsluitsel hierover kunt u bij uw huisarts terecht of bij een dermatoloog.