Sproeten

Een sproetgezicht wordt door veel mensen mooi en aantrekkelijk gevonden. Maar als je er zelf niet gelukkig mee bent, dan koop je niets voor de mening van anderen. Als iemand met sproeten het toch als storend ervaart dan kan men ze weg laseren.

De Huidpraktijk Heerenveen kan dat doen met behulp van een pigmentlaser. Men moet dan wel al in het voorjaar mee beginnen. Doet men pas midden zomer wat aan de sproeten,dan is men in feite te laat.

Om tot een goed resultaat te komen zijn twee tot vier behandelingen nodig. Mensen met een erg donkere huid komen helaas niet voor behandeling in aanmerking. Wat voor elke laserbehandeling geldt, geldt hier ook. Namelijk dat 4 weken voor en 4 weken na de behandeling zon en zonnebank verboden zijn.

Zonvermijding is essentieel om ze weg te houden. Een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor- minimaal SPF 40- of meer is dan ook noodzakelijk want dan kan men lang van het behaalde resultaat blijven genieten. Is men een keer onvoorzichtig dan zijn ze er gewoon weer.

Om de pigmentactiviteit in de sproeten gedeisd te houden heeft De Huidpraktijk Heerenveen, specifiek voor dat doel, een anti-pigmentcrème die men dagelijks aanbrengt.