Ontsierende adertjes

Rode of zichtbare fijne vaatjes (berkentwijgjes) die als een netwerk op de benen verschijnen, veroorzaken medisch gezien geen klachten. Deze ontsierende vaatjes kunnen bij ons in de Huidpraktijk Heerenveen worden behandeld met de Nd Yaglaser, een ultra moderne laser die onder andere geschikt is om ontsierende bloedvaatjes op een efficiënte wijze te verwijderen. Tijdens onze intake kan dat al worden vastgesteld

Mocht er sprake zijn van een uitgebreidere spataderproblematiek dan zullen we u adviseren om eerst die te laten behandelen door een huidarts/fleboloog om zo de druk op de kleine adertjes weg te nemen.

Onze Nd Yag lasertherapie wordt namelijk pas ingezet aan het eind van de het behandeltraject van de huidarts /fleboloog. Dus als er bijvoorbeeld geen sprake meer is van een lek in een ader. Alleen dan kan de Nd Yaglaser succesvol worden ingezet.

ontsierende adertjes

Voor (links) en Na (rechts) behandeling met Yaglaser.

Soms wordt de behandeling als pijnlijk ervaren maar verdoven is niet nodig. Dat het pijnlijk kan zijn heeft te maken met de grootte van de bloedvaatjes, hoe groter hoe pijnlijker.

Meteen na de laserbehandeling wordt de huid gekoeld waardoor de pijn snel verdwijnt. De huid is dan rood en gezwollen, maar na een paar dagen trekt dit weg. Soms ontstaan er blaartjes en of pigmentvlekjes, ook deze verdwijnen vanzelf.

Voor een optimaal resultaat zijn meerdere behandelingen nodig. Er wordt uitgegaan van 2-4 behandelingen.

De oorzaak waardoor de ontsierende bloedvaatjes/ berkentakjes ontstaan is door de lasertherapie niet weggenomen. Ze kunnen dus na verloop van tijd weer opnieuw ontstaan en ook weer behandeld worden.