De droge tot zeer droge baby huid

Baby’s hebben een gevoeliger huid dan volwassenen. Hun huid raakt gemakkelijk geïrriteerd, droogt sneller uit en vereist bijzondere aandacht en een zachte verzorging. Bij sommige baby’s komt het voor dat zij van nature al een erg droge huid hebben.

Belangrijkste functie van de huid is het lichaam te beschermen tegen uitdrogen en invloeden van uit de omgeving. Die barrièrefunctie van de huid wordt opgebouwd door de buitenste laag van de huid – de hoornlaag- en het hydrolipidesysteem(vocht/vetsysteem).

Voor het hydrateren van de huid is een functionele barrière van cruciaal belang. Onvoldoende lipiden(vetten) en uitwendige factoren zoals koude, warmte en frequent gebruik van agressieve reinigingsproducten kunnen de barrière functie van de huid verstoren. Dit uit zich in: rode ruwe huid, raakt gemakkelijk geïrriteerd, er kunnen op den duur kloofjes en korsten ontstaan.

Dat wil men een tere babyhuid natuurlijk niet aandoen want dat brengt veel ongemak mee en de huid doet pijn!!

Zaak is om de huid van de baby, peuters, en kleuters te beschermen. Dit kan men doen om reinigingsproducten die de huid ontvetten en uitdrogen, vermijden. Een juiste huidverzorging vullen vetten aan ,beschermen de natuurlijke barrièrefunctie en zijn hydraterend.

De Huidpraktijk Heerenveen biedt producten aan die speciaal zijn ontwikkeld om het tekort aan huideigen lipiden aan te vullen. Het herstelt en beschermt de natuurlijke huid barrière tegen verdere uitdroging. De producten helpen het vocht en vetbalans in de huid te herstellen en biedt een langdurige bescherming en verzorging.

De producten bestaat voor een groot deel uit lipiden die een terugvettende werking hebben op de huid. Het laat geen vettige film achter op de huid en zorgt voor een speciale bescherming tegen huidirritatie.

Door dit dagelijks toe te passen wordt de huid weer zacht en soepel en  streel-zacht.