Blozende Appelwangen / Couperose

Appelwangen ontstaan door het voortdurend fel uiteenzetten van de adertjes in het gezicht. De wand van deze adertjes verslappen geleidelijk en kunnen op den duur niet meer normaal vernauwen. In feite is het een overdreven gevoeligheid van de kleine bloedvaatjes in het gelaat maar ook de neus, hals en het decolleté kunnen meedoen.

Dit leidt tot een chronische vaatverwijding ook wel couperose genaamd.

De omgeving ziet dit als gezonde rode blosjes maar zelf wordt als storend ervaren. Het plotselinge rood worden van deze delen kan al uitgelokt worden door een glas wijn, verandering van temperatuur(sauna /felle koude wind), pikant voedsel, inspanning, emotionele stress maar ook allerhande cosmetica.

Omdat het een gevolg is van een erfelijke aanleg is het enige wat men kan doen de triggers ontlopen die deze roodheid doen uitlokken. Ook is het mogelijk om de roodheid te verbloemen door middel van een camouflerende creme.

Is het echter al chronisch dan kan De huidpraktijk Heerenveen u met onze vasculaire lasers deze aandoening doeltreffend behandelen en een mooi resultaat neer zetten zonder littekenvorming.

Enkele tips om het resultaat van onze behandeling te behouden:

  • Gebruik geen cosmetica en gezichtsproducten die ingrediënten bevatten zoals alcohol en parfums (fragrances) Deze producten irriteren de huid
  • Bescherm de huid met een goede zonbeschermingscreme (SPF 15– 50)
  • Bescherm de huid tegen koude – deze kan een flare-up uitlokken
  • Voorkom alle doorbloedende maatregels
  • Breng zeep, crèmes etc, zachtjes aan
  • Vermijd cafeïne en alcoholhoudende drank en en sterk gekruid voedsel