Handen spreken – Geef uw handen een tweede kans!

Handen, ze verraden veel over je leeftijd, je persoonlijkheid en je levenstijl.

Een handdruk zegt iets over je dynamiek, je geeft iets prijs. Met het handschudden wordt ook opgemerkt of de huid van je handen glad, zacht of ruw zijn of klammig aanvoelen. En vluchtig wordt gekeken naar je nagels, wel of niet gelakt. De handen af en toe verwennen is dan ook geen overbodige luxe.

Zodra het babyspek verdwenen is komen spieren, pezen,zenuwen en bloedvaatjes direct onder de huid te liggen. Handen zijn een gevoelig lichaamsdeel, een natuurlijke zelfbescherming tegen wind, vrieskou en zon hebben ze praktisch niet. Het spierweefsel biedt weinig bescherming en talgklieren zijn slechts gering aanwezig in de handpalmen en niet op de handrug. Na het handenwassen moet  dan ook altijd een milde terugvettende zeep worden gebruikt of een verzorgende handcreme.

Met het ouder worden zal het toepassen van een handcreme noodzaak worden. Omdat de huid met de jaren steeds dunner wordt zal frequenter moeten worden gesmeerd. De handcreme moet afgestemd zijn op op het huidtype en op de belastbaarheid. Het vulmiddel collageen (een eiwit in de huid dat verantwoordelijk is voor de spankracht) neemt af en de huid verliest meer vocht en wordt dunner en droger. Vanaf ons 50e jaar, zullen de UV beschadigingen van de afgelopen jaren zich tonen in de vorm van rimpels en pigmentvlekken. Ook nagels worden droger en krijgen vaak lengtstrepen waardoor ze sneller splijten.

De Huidpraktijk Heerenveen kan de huid van de handen weerbaarder maken omdat we weten dat we ze niet altijd in de watten kunnen leggen. Het weerbaarder maken dat doen we met onze lasers en onze peelings speciaal voor de handen.

Herkent u deze problemen ook bij uw handen?
De behandeling van een chemische peeling i.c.m. een onze laserbehandeling is  zeker de moeite waard! Deze combi zal de huid zichtbaar steviger maken, laat pigmentvlekken snel  verdwijnen en verhoogt de weerbaarheid van de huid. Het resultaat is een egale en vollere huid van de handen, zelfs adertjes op de handen worden gladder! Verwonder u, het is echt een lifting effect. Bel voor een afspraak om deze specifieke peeling of laserbehandeling in te zetten en krijg zo de functie van de huid van uw handen en nagels weer `up to date`.

Voor een langdurig resultaat raden wij het gebruik van een spf crème overdag aan.  Ook handcremes met werkstoffen die de pigmentvorming verlangzamen zijn aan te raden

Informeer naar de mogelijkheden. Afhankelijk van de ernst kunnen we uw handen behandelen met een milde tot een zeer sterke oppepper!