Fractional laser behandeling

De Fractional laser therapie kan succesvol ingezet worden voor goedaardige huidaandoeningen maar ook tegen huidveroudering.Wij zijn dan ook erg trots dat wij deze techniek nu kunnen introduceren voor:

  • littekens(ook putjes van acnelittekens)
  • Striae
  • Huidverjonging
  • Rimpels
  • Huidverslapping
  • zwangerschapsmasker
  • Ouderdomspigment afwijkingen
  • Brandwonden (oude )
  • Bestraalde huid.( uitgewerkte)

Bij de Fractional laser techniek wordt niet de hele huid in een keer behandeld, maar wordt slecht een gedeelte (fractie) behandeld.Deze laser maakt kleine ‘gaatjes’ ( smalle  warmte bundels  )in de huid die daardoor intact blijft, zodat bij genezing de huid steviger en strakker wordt.Deze warmte bundels activeren de aanmaak van nieuw en gezond weefsel.

Het eind resultaat  is na  ongeveer 3 maanden optimaal zijn .

Met de Fractional laser kunnen we de opperhuid en het bindweefsel in de lederhuid tot 1 mm diepte  op een revolutionaire manier doen vernieuwen.(onze huid is 2 millimeter dik) Deze methode werkt totaal anders als alle andere bestaande technieken.

Er worden wel 200-300 lasershotjes per vierkante centimeter gegeven. Ieder lasershotje is ongeveer 0,1 mm in doorsnee en dringt maar liefst 1 mm diep tot ver in de lederhuid door. Met iedere behandeling wordt zo 30-40% van de behandelde huidgebied  bewerkt. 

Deze kleine bewerkingen van opperhuid en bindweefsel in de lederhuid genezen zeer snel, omdat zij aan alle kanten worden omgeven door gezonde basishuidcellen. Het oude aangetaste bindweefsel in de lederhuid wordt op die manier snel vervangen door nieuw sterk en elastisch bindweefsel. Met iedere behandeling wordt zo 30-40% van het behandelde oppervlak vernieuwd. Na de tweede sessie is dat 60-65 %, na de derde 80%, na de vierde behandeling 90%. Na 4-6 behandelingen is op deze manier de hele opperhuid en het bindweefsel in de lederhuid in het behandelde gebied geheel vernieuwd, tot op 1 mm diepte.

Dus: U bent snel weer hersteld. Doordat de fractional laser vele, smalle bundels licht geeft wordt het omringende huidoppervlak niet aangetast. Verder koelt de laser de huid, wat de veiligheid vergroot en de behandeling voor u minder belastend maakt. En het resultaat is verbluffend. Wel is het goed om te weten dat uw huid voor deze en andere laserbehandelingen niet zongebruind mag zijn.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

De dag van de behandeling

De huid mag niet zongebruind zijn en u mag geen zelfbruinende crème gebruiken. De behandeling met de fractional laser is gevoelig .Voor iedere behandeling kan , een uur voor aanvang, eventueel een verdovende crème  worden aangebracht. U en de huidtherapeut dragen een speciale bril om de ogen tegen de laser te beschermen. De foto’s die  gemaakt worden,  zijn uitsluitend voor medische doeleinden en zullen nooit zonder uw schriftelijke toestemming worden gepubliceerd. Een behandeling duurt afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied 30 tot 90 minuten.

Na de behandeling

De huid is rood en gezwollen en wordt  gekoeld. Ten slotte wordt de huid met een verkoelende gel bedekt. Na maximaal twee dagen is de zwelling verdwenen. De roodheid kan iets langer aanhouden. U krijgt instructies mee voor de verzorging thuis. Het is verstandig om gedurende 4 weken na elke behandeling excessieve blootstelling aan zonlicht te vermijden.

Dat betekent dat men wel  gewoon naar buiten kan maar alleen met een creme met een hoge zonbeschermingsfactor.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig? Al na  de 1e fractional behandeling zult u al het verschil merken, de huid wordt zachter,gladder en frisser. Fijne rimpeltjes rond de ogen zullen vervagen en onregelmatige verkleuringen en vlekken veroorzaakt door veroudering en blootstelling aan de zon zullen minder zichtbaar zijn  .

Het aantal behandelsessies is afhankelijk van de indicatie. 
Oppervlakkige rimpels en kleine onregelmatigheden van de huid verdwijnen na 1 a 2 behandelingen. Diepere rimpels , littekens of striae vragen 3 a 4 behandelingen . De periode tussen elke behandeling bedraagt 4 weken.

Wordt de Fractional laser therapie vergoed? De behandeling volgens de Fractional methode wordt (evenals andere behandelingen voor dezelfde indicaties) in principe niet vergoed door de zorgverzekeraars.

NB: Als  in de huid een filler aanwezig is,  dan kan deze behandeling niet uitgevoerd worden i.v.m. vervelende  reacties.