De Laserbehandeling: de Ins & Outs

laserbehandeling

Artikel gepubliceerd op ForYou.nl 24 juli 2019

Soms lijkt een laser net een toverstaf voor de huid. Maar kan die elke rimpel of elk litteken doen verdwijnen? Lasers worden vaak ingezet bij de aanpak van verschillende littekens, rimpels, acne, bloedvatafwijkingen en pigmentvlekken. Om een goed resultaat te krijgen en bijwerkingen te voorkomen, is het belangrijk om wat feiten te weten voordat je een laserbehandeling ondergaat. Medische lasers zijn geen speelgoed…

FEIT 1

Behandelingen met een laser laten littekens of rimpels niet verdwijnen, maar maken ze minder opvallend. Daar waar gelaserd is, ontstaat nieuwvorming van weefsel. Het litteken of de rimpel komt er door die nieuwvorming mooier uit te zien en is dan minder opvallend.

FEIT 2

De laser kan de pijn en of jeuk in het litteken minder maken of opheffen.

FEIT 3

Met laser kan Huidpraktijk Heerenveen de beweeglijkheid van het litteken vergroten en versoepelen. Zo wordt een brandwond-contractuur bijvoorbeeld minder strak en zelfs soepeler!

FEIT 4

Een huidanalyse en intake zijn cruciaal voor elke laserbehandeling. Gaat iemand je behandelen zonder een medische raadpleging, loop dan weg!

WEL OF GEEN LASERBEHANDELING

Voor een effectieve laserbehandeling houdt de huidtherapeut rekening met je huidtype, het karakter van het litteken, de rimpel of de huidaandoening, en je algehele gezondheid. Belangrijk is ook of je bijvoorbeeld rookt, last hebt van een koortslip, diabetes hebt of medicijnen en/of supplementen gebruikt. Ben je niet geschikt voor de laserbehandeling, dan wordt je dat ook verteld!

NAZORG EN RESULTAAT

Resultaat kost tijd. Het kan maanden duren voordat je resultaat ziet bij een littekenbehandeling, en soms zie je eerst maar een kleine verbetering. Voor een langdurig resultaat zijn vaak meerdere laserbehandelingen nodig.

VEILIG

De huidtherapeuten van Huidpraktijk Heerenveen zijn experts in de veilige behandeling van onder andere littekens met lasers, met mooie resultaten. Medische expertise en kennis van de huid zijn belangrijke aspecten, want daar hangt het resultaat vanaf. Overweeg je een laserbehandeling, doe dat dan wel bij een gecertificeerde laserpraktijk, zoals de Huidpraktijk Heerenveen.

GEAVANCEERDE LASER

De Huidpraktijk Heerenveen werkt met een geavanceerde non-ablatieve laser, waarbij het voordeel van deze laser is dat er geen complicaties door ontstaan. Het mooie van de laser is de veiligheid en de selectiviteit, want het te behandelen gebied kan tot op de millimeter bepaald worden, met als resultaat een snellere genezing en minder kans op complicaties. Vrij nemen van werk of school is niet nodig, omdat de ‘downtime’ kort is.

LINK NAAR ORIGINEEL ARTIKEL