Storende kleine vaatjes of blauwe vlekken op de benen

Deze ontsierende vaatjes zijn oppervlakkige rode of paarse adertjes die zich als een web onder de huid uitstrekken.Dit in tegenstelling tot spataderen

MYDON-YAG Laser SystemOntsierende adertjes op benen kunnen zich openbaren als:

  • Berkentakjes
  • Penseeladertjes
  • Spinnenkopjes
  • blauwe vlekken
  • Matting – nieuwgevormde kleine adertjes in de omgeving van een weggespoten ader

Ze kunnen in de loop van de tijd ontstaan bij erfelijke aanleg, onder invloed van hormonen of bij bepaalde beroepen waarbij lang zitten en staan gewoon is.

Was voorheen de behandeling van ontsierende vaatjes op de benen een langdurig en pijnlijk proces, tegenwoordig kan de Huidpraktijk Heerenveen dit met de nieuwste Mydon Nd Yaglaser succesvol behandelen. De Mydon laser is vooral geschikt om blauwe en paarse beenvaatjes te behandelen. Door haar specifieke techniek kan de Mydon laser de dieper gelegen blauwe beenvaatjes goed bereiken. Voor een goed resultaat zijn meerdere behandelingen nodig.

De behandeling komt niet in aanmerking voor vergoeding bij de zorgverzekeraar aangezien dit als een cosmetische behandeling wordt beschouwd en goed beschouwd is dat ook zo. De benen worden er niet gezonder door maar wel mooier.

Tijdens het intake gesprek kan worden vastgesteld of er sprake is van een uitgebreidere spataderproblematiek. Dan zullen we eerst een functie onderzoek adviseren bij een huidarts of fleboloog.