Adviezen voor de tere babyhuid

De verzorging van je baby ( badje, luierwisseling etc) is een heerlijk moment om van je baby te genieten.Via de verzorging van je baby maak je immers deel uit van de gevoelswereld en kun je jouw kindje al je tederheid en liefde geven.

Bij de geboorte wordt baby’s huidje plots blootgesteld aan een heel andere omgeving. De babyhuid vormt de eerste beschermende barrière tegenover de buitenwereld en heeft daarin een regulerende functie. Baby huidjes zijn echter nog onrijp. Het is dunner en meer doorlaatbaar dan de huid van de volwassene en kan zijn natuurlijke verdedigende en beschermende rol nog niet naar behoren vervullen. De babyhuid is dan ook erg kwetsbaar. Het is sneller geïrriteerd en uitgedroogd.

De babyhuid is bijzonder gevoelig voor temperatuurveranderingen, zon en uitdroging en vereist dus een bijzondere aandacht en zachte verzorging.

Je baby heeft dan ook recht op de allerveiligste huidverzorging en helemaal als er ook huidproblemen bij je baby voorkomen zoals:

  • Baby acne
  • Berg
  • Droge huid
  • Luieruitslag
  • Neiging tot eczeem
  • Spruw

De Huidpraktijk Heerenveen heeft voor uw kindje een passend verzorgingsproduct die als een kalmerende liefkozing zal worden ervaren. Zo blijft uw baby’s huidje heerlijk zacht en soepel. Zelfs als uw baby een probleemloos huidje heeft, is dagelijks beschermen belangrijk, zeker op plaatsen waar het aan agressieve omgevingsfactoren is blootgesteld. (zoals gezichtje of handjes)

De producten  zijn dier-proefvrij en zonder parfum, kleurstoffen, alcohol en parabenen, Ze zijn dus geschikt voor deze meest kwetsbare huid.