Gewoontes die acne erger maken


Huidtherapeutische tips die je helpen om de volgende slechte gewoontes af te leren

1. Slapen in je makeup.

Ook al gebruik je non-comedogenic makeup, slapen in make-up veroorzaakt acne! Hoe moe je ook bent het is erg belangrijk je gezicht te reinigen voor je naar bed gaat!. Er zijn geen uitzonderingen, hoe moe je ook bent, reinig je gezicht.

2. Te vaak wassen.

Dit doet de huid irriteren en kan een nieuwe acne uitbarsting veroorzaken. Het beste is om een acne huid 2x per dag te wassen, ‘s morgen en ’s avonds. Of als je hebt gezweet,  bijvoorbeeld na het sporten. Zweet kan de huid irriteren, gebruik een zachte handdoek en dep zachtjes het zweet weg,

3. Uitdrogende producten gebruiken.

Acne huid heeft een olieachtig gloed en lijkt vet. Om het aangenaam te laten voelen wordt vaak gebruik gemaakt van en een adstringerende lotion zodat de huid droger aanvoelt. Doe dat niet! Een droge huid is een geïrriteerde huid. Elke keer dat je de huid irriteert, riskeer je een acne uitbarsting. Vermijd adstringerende en alcoholhoudende lotions wat jouw huid kan doen uitdrogen! Wat je wel kan doen is, gebruik maken van een hydraterende crème die geschikt is voor de acne huid

4. Elke week een nieuwe acne product uitproberen.

Dat doet je huid geen goed. Deze benadering doet de huid irriteren en kan dus de uitbarstingen veroorzaken. Wat je wel moet doen: een acnebehandeling tijd gunnen om zijn werk te doen. Een product heeft ongeveer 6 tot 8 weken die tijd nodig om verbetering te laten zien. Zie je tegen die tijd geen verbetering dan kun je een ander product uitproberen. Maar ga er wel van uit dat een complete verheldering normaliter 3 tot 4 maanden duurt,

5. Scrubben

Te hard scrubben om de acne proberen weg te krijgen is verkeerd, het irriteert de huid en kan opnieuw weer een acne flush veroorzaken. Beter kun je een reiniger gebruiken die salicylzuur bevat. Dit verwijdert het vuil grondig en heeft ook een peelende werking. Breng de reiniger zacht aan op het gelaat, maak de vingers nat met warm water en ga met zachte cirkelvormige bewegingen de reiniger in masseren. Vervolgens goed naspoelen met lauw-warm water. Dep de huid droog met een schone handdoek,

6. Uitdrukken van puistjes

Het verkeerd uitdrukken van puistjes zal pus, dode huidcellen of bacteriën dieper de huid in duwen. Dit veroorzaakt ontstekingen en dat leidt tot meer zichtbare acne met pijn en kans op littekenvorming! Laat dat uitdrukken over aan de huidtherapeute, die is ervoor opgeleid om pus zonder weefselbeschadiging te verwijderen!

7. Gebruik verkeerde verzorgingsproducten

Bepaalde verzorgingsproducten kunnen acne veroorzaken. Ze bevatten dan olie of comedogene ingrediënten die acne veroorzaken. Blijf je die gebruiken dan houd je de acne in stand. Gebruik daarom make-up, sunscreens, huid- en haarverzorgingsproducten waarop vermeld staat dat het olievrij en niet comedogeen is zodat het niet de porien verstopt. Alleen zo voorkom je een nieuwe uitbraak.
Het delen van make-up, make-up borstels, make-up applicators en  sommige huid- en haarverzorgingsproducten is ook niet aan te raden. Wanneer je make-up, make-up kwasten of -applicators deelt, dan kunnen bacteriën, olie en dode huidschilfers van de ene huid op de andere huid komen en zo een uitbraak uitlokken.

8. Medicinale zalf lokaal gebruiken.

Heb je een medicinale zalf van de arts gekregen? En breng je deze alleen aan op acne-plekjes? Begrijpelijk dat je alleen behandeld wat je ziet maar deze benadering is niet effectief om nieuwe acne uitbraak te voorkomen. Het is beter om gelijkmatig een dunne laag aan te brengen over de acne zones. Zo voorkom je nieuwe besmetting. Bijvoorbeeld: Heb je vaak acne op je kin, voorhoofd en neus ? Breng dan de acne crème gelijkmatig aan op al deze zones !

9. Te veel er aan zitten

Op je handen zitten ontzettend veel bacteriën en elke keer als je je huid aanraakt vermeerderen de bacteriën zich in rap tempo. Biedt daarom weerstand tegen de aandrang om puistjes uit te drukken. Beter is regelmatig langs te gaan bij de huidtherapeut. Vooral bij diepliggende en pijnlijke acne is dit echt een noodzaak. Uiteindelijk gaat het er om de acne periode goed door te komen zonder littekens!

Veel van onze clienten /patienten kunnen door onze behandelingen en tips hun acne onder controle houden. Bovendien is het zo  thuis beter bij te houden. Het realiseren van een egale en gezonde uistraling van de huid in onze huidpraktijk doen we met medische peelings en diverse medische lasers. zo kunnen we snel werken met uitzonderlijke resultaten.  De behandelingen zijn over het algemeen comfortabel, zelfs bij een geïrriteerde acne huid. Bij ernstige acne kan wel wat pijn ervaren worden bij het uitvoeren van onze behandelingen maar gezien het resultaat is het zeker de moeite waard.

Geef je huid de beste kans om er stralend uit te zien zonder littekens!

Bij ons gaat je huid vooruit!

Lees hier meer over acne rosacea, acne door sportuitrusting en waarom je acne zo vroeg mogelijk moet behandelen